Bokashi ämbris biojäätmete fermenteerimiseks kasutatav mikroobide ja kliide segu. Kliisid lisatakse bokashi ämbrisse iga kord, kui lisatakse biojäätmeid. Segu sisaldab nisukliisid, vett, suhkru melassi ja EM-1® mikroorganisme.
Bokashi on anaeroobne protsess, mille käigus köögijäätmed hapendatakse piimhappebakterite poolt ohutuks ja taimedele toitainerikkaks mullalisandiks.
Köögijäätmetele lisatakse bokashi ämbris EM-kliid. Kui ämber on täis, jäetakse see tihedalt suletuna paariks nädalaks fermenteeruma. Üle paari päeva tuleb vedelikku ämbrist välja lasta.
Bokashi ämbrisse tohib panna taimseid jäätmeid, toidujäätmeid, munakoori, liha ja kala, piimatooteid, kohvipuru, majapidamispaberit. Ämbrisse ei tohi panna ajalehepaberit, piima, õli, vedelikke, pärmi, äädikat, tuhka.
© 2007 - 2025 Interbauen OÜ. Interbauen - ehitusmaterjalide e-kaubamaja